(Weer) in verbinding met jezelf.

Pak jij ze genoeg? Momentjes van rust met tijd en aandacht voor jezelf? Door drukte, stress en de dagelijkse bezigheden kan je het gevoel hebben dat je op de automatische piloot leeft. Je bent druk bezig om de dingen van je to-do-list gedaan te krijgen. Je staat klaar voor je gezin of je werkt zoveel dat je van weekend naar weekend leeft. Het voelt als overleven en je voelt je alleen maar gestrest, en moe. Je mist de verbinding met jezelf, met wie jij bent en wat je graag doet. Dit moet anders kunnen toch?!

Ik mistte de sparkle in mezelf.

Helaas zijn er steeds meer mensen die te maken hebben met overspannenheid en/of burn-out klachten. Ook ik heb jarenlang op standje overleven gestaan. Zo’n 5 jaar liep ik rond met oververmoeidheid en overspannenheidsklachten. Ik had een fulltime baan, met ruim 2 uur reistijd op een dag. Een leuke creatieve en afwisselende baan, maar het kostte me veel energie. Achteraf zag ik dat mijn persoonlijke waarden en drijfveren slecht bleken aan te sluiten bij de bedrijfscultuur en de werkomgeving waarin ik werkte. Ook legde ik de lat hoog voor mezelf en paste ik mij aan om aan verwachtingen van anderen te voldoen. Nu weet ik hoe belangrijk het is om jezelf en je verlangens serieus te nemen. Die periode heeft me heel onzeker gemaakt. Ik wist dat het anders moest, maar ik wist niet goed wat ik wel wilde en wat er écht bij me past. Het voelde alsof ik mezelf was kwijtgeraakt en miste de sparkle in mezelf.

In verbinding met jezelf met deze 5 belangrijke stappen

Hoe zorg je er dan voor dat je innerlijke vuurtje weer gaat branden en dat je weer dichter bij jezelf komt te staan? Voor ieder mens is dat waarschijnlijk een andere weg, maar ik deel graag de 5 belangrijkste stappen die mij geholpen hebben.

  1. Plan momenten in voor jezelf waarbij je iets doet waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt. Al is het een kwartier per dag. Voor mij is dat creatief bezig zijn, maken en creëren. Wat doe jij graag en waar laad jij van op? Bijvoorbeeld; Een wandeling maken, bakken, lezen, schrijven, muziek maken, dansen, mediteren, een stad bezoeken enz.
  2. Weet wie je bent, waar jouw kracht ligt en wat jij belangrijk vind. Focus je op wat je wel wilt en waar jij goed in bent. Wat zijn jouw waarden en waar kom jij je bed voor uit?
  3. Bedenk waar je naar toe wilt. Hoe wil jij je voelen en wat wil je bereiken? Wat is jouw verlangen? Is dat meer energie, meer plezier, meer zelfvertrouwen, of iets anders? Zet voor jezelf een stip op de horizon. Durf te dromen, hoe klein of hoe groot die droom ook is.
  4. Neem steeds kleine stapjes. Gun jezelf de tijd, wees lief en mild voor jezelf. Een verander- of groeiproces gaat met vallen en opstaan. Zorg ook goed voor je lijf zoals; Een gezond eetpatroon, voldoende slaap, beweging enz.
  5. Zoek hulp bij wat je niet alleen lukt. Een coach of therapeut kan je veel verhelderende inzichten geven en je verder helpen. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen!

Kleur en creativiteit

Creativiteit is de rode draad in mijn leven, maken en creëren dat is wat ik het liefst doe. Het geeft mij rust en nieuwe inspiratie. Maar de inspiratie en zin om dingen te maken was in die periode ver te zoeken. Tot ik op een gegeven moment besloot om toch weer even met mijn handen bezig te gaan, is alles langzaam weer wat beginnen te stromen. Ook zocht ik hulp bij (loopbaan)coaches en kwam ik terecht bij Persoonlijke Kracht. De Persoonlijke Kracht methodiek heeft mij veel inzichten gegeven. Ik vond het zo boeiend en geweldig dat ik er nu zelf mee werk! In Kleurfactor combineer ik mijn creativiteit en mijn liefde voor kleur met de wens om iets voor anderen te betekenen. Kleur is een krachtig hulpmiddel om jezelf nog beter te leren kennen en te begrijpen.

Turkoois de kleur van verbinding en ontwikkeling.

Bij creativiteit en vernieuwing hoort de kleur turkoois. Één van mijn lievelingskleuren. Het grappige of nou ja, bijzondere vond ik dat ik die kleur ook al een lange tijd niet meer droeg. Gelukkig is er weer volop turkoois (en creativiteit) in mijn leven. Ik draag regelmatig petrol en turkoois (mijn nr 1 en nr 2 Persoonlijke Kracht kleuren.) Die kleuren helpen mij herinneren aan wat ik goed kan en graag doe.

De kleur turkoois staat ook voor jezelf ontwikkelen en in verbinding zijn met jezelf. De kleur van je hart volgen, de dingen op jouw manier doen. Turkoois is de kleur van even wegdromen en je creativiteit laten stromen om je emoties te uiten. De kleur om te ontdekken wat bij je past en wat goed voelt. Maak bijvoorbeeld eens een turkoois kleurige collage voor jezelf die weergeeft wie jij bent en waar jij blij van wordt. Welke kleine stap kan jij vandaag zetten om (weer) meer in verbinding te komen met jezelf?

Wees trouw aan jezelf en wees trots op jezelf. Jij geeft de wereld meer kleur!

Wil je (weer) dichtbij jezelf staan om te genieten van een leven op jouw manier?

Ik help je graag jouw unieke talenten en waarden te ontdekken, zodat je weer die sparkle in jezelf voelt en ziet hoe bijzonder jij bent en jij jouw leven (weer) een stukje mooier kan maken. Dat je niet langer leeft volgens de verwachtingen van anderen, maar volgens wat jij diep van binnen voelt en wilt en dat je geniet van de dingen die jij het liefst doet!  Bekijk het basis traject; Ontspannen en moeiteloos leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

keyboard_arrow_up